Σεισμός και εφαρμοσμένη έρευνα στην αντισεισμική τεχνολογία.

Περισσότερα
4 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 8 Μήνες πριν #26328 από seismic
Καλησπέρα και καλός σας βρήκα. Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός, σεισμολόγος, ή γεωλόγος αλλά ασχολούμαι ερασιτεχνικά τα τελευταία χρόνια με την αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών σχεδιάζοντας μεθόδους αντισεισμικού σχεδιασμού.
Πιστεύω ότι έχω λύσει το πρόβλημα των κατασκευών στον σεισμό. Γράφω σε επιστημονικά περιοδικά εδώ και δέκα χρόνια, και έχω διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Αν μου επιτρέπουν οι mod θα σας πω μέρος της έρευνάς μου, και θα σας αναλύσω πολλά για τις κατασκευές και τους σεισμούς.
Ξέρετε ότι
Σας λένε ότι τα σπίτια αντέχουν 7 Ρίχτερ? Σας κοροϊδεύουν.

Αυτό που μετράει στον σεισμό δεν είναι το μέγεθος του σεισμού σε Ρίχτερ αλλά η επιτάχυνση που θα φθάσει κάτω από τα θεμέλια του σπιτιού. Αυτή η επιτάχυνση θα έχει κάποια συχνότητα.


Όταν η συχνότητα του σεισμού συμπέσει με την συχνότητα του κτηρίου και έχει διάρκεια μεγάλη η σύγχρονη κατασκευή θα πέσει και η άλλη δίπλα που είναι παλιά και ανίσχυρη θα καμαρώνει.

Ακόμα ένα σπίτι αντέχει μεγάλη επιτάχυνση για μικρή διάρκεια. Όσο μεγαλώνει η διάρκεια τόσο μικρότερη επιτάχυνση αντέχει.

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να ελέγχουμε τον συντονισμό του κτηρίου να ελέγχουμε την παραμόρφωσή του η οποία αυξάνει μέσα στον χρόνο όταν η συχνότητα εδάφους κατασκευής συμπέσουν και υπάρξει συντονισμός.

Κατά τον συντονισμό το κτίριο έχει την λιγότερη σεισμική απόσβεση με αποτέλεσμα όλη η ενέργεια του σεισμού να του μεταδίδεται.
Last edit: 4 Χρόνια 8 Μήνες πριν by seismic.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.135 δευτερόλεπτα