Η Setenil de las Bodegas είναι μια μικρή πόλη 3000 κατοίκων που βρίσκεται στην Επαρχία  Cadiz, στην Ισπανία. Το όνομά της οφείλεται στα τοπικά οινοποιεία (Bodegas) και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα σπίτια της που είναι χτισμένα μέσα στους βράχους, στη κυριολεξία.

Το Setenil de las Bodegas οφείλει την ασυνήθιστη αυτή γεωγραφία του στον ποταμό Trejo και το… φαράγγι του. Μερικά από τα σπίτια του έχουν χτιστεί μέσα στα «τείχη» του φαραγγιού διευρύνοντας την ουσία φυσικές σπηλιές και προσθέτοντας εξωτερικούς τοίχους. Πιστεύεται, πάντως, πως οι ιδιαίτερες αυτές «σπηλιές» είχαν κατοικηθεί εδώ και 25.000 τουλάχιστον χρόνια.

setenil 01

Το όνομα «Setenil» προέρχεται από τη λατινική φράση «septem nihil» που σημαίνει «επτά φορές τίποτα», σε ανάμνηση του «έπους» της αντίστασης των Μαυριτανών από το να παραδώσουν την πόλη στους Καθολικούς Χριστιανούς αντέχοντας επτά πολιορκίες. Από το 1407, οπότε και ξεκίνησαν οι πολιορκίες της πόλης, το Setenil έπεσε τελικά μόλις το 1484, μετά από 15 μέρες συνεχούς πολιορκίας και περισσότερα από 700 χρόνια κυριαρχίας από τους Μαυριτανούς.

setenil 04

setenil 05

Με 3.000 πληθυσμό σήμερα, αλλά και πολύ κόσμο να το επισκέπτεται λόγω του ιδιαίτερου τοπίου, το Setenil de las Bodegas αποτελεί μία ιδιαίτερη «γωνιά» των Pueblos Blancos της Ανδαλουσίας, περισσότερα για το οποίο μπορούν να πουν μόνο οι φωτογραφίες.

setenil 06

Perierga.gr - Πόλη στους βράχους!

Perierga.gr - Πόλη στους βράχους!