Ξεκίνησαν οι εγγραφές  για το ΙΣΠ, το Προπτυχιακό Πρόγραμμα "Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Το 2023 το Instituto Cervantes σας προσφέρει μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού σε μερικές από τις πιο όμορφες Ισπανικές πόλεις. 

Εάν διαθέτετε επίπεδο Β1 και άνω στα Ισπανικά, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε το πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων γλωσσικής και πολιτιστικής εμβάθυνσης —διάρκειας μίας εβδομάδας το καθένα— που διοργανώνουμε σε συνεργασία με διάσημα Iσπανικά ιδρύματα και που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

Από τον Οκτώβριο του 2022, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, χάρη σε συμφωνία συνεργασίας με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, επεκτείνει την ακαδημαϊκή δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη με ένα ευρύ φάσμα δια ζώσης και διαδικτυακών μαθημάτων για ενήλικες και παιδιά.

Τα δια ζώσης μαθήματά μας θα γίνονται στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 26, 2ος όροφος, 54623.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Θέμα: «Διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

Αναρτήθηκε το περιοδικό μας! Διπλό-πλούσιο τεύχος για τις «εκλεκτικές συγγένειες» μεταξύ Ελληνόφωνου και Ισπανόφωνου κόσμου.  «Συνομιλούν» Ισπανοί ελληνιστές, Έλληνες ισπανιστές, καθηγητές-σύμβουλοι του ΠΣ ΙΣΠ και της ΣΑΕ, υποψήφιοι διδάκτορες, απόφοιτοι και φοιτητές του ΕΑΠ. 

Το πρόγραμμα Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός προσφέρει και τελειοποιεί γνώσεις στην Iσπανική γλώσσα, μέσα από την κατανόηση:

  • της διαχρονικής πορείας και χρήσης της
  • της ιστορικής, κοινωνικής και πολυ-πολιτισμικής εξέλιξής στον Ισπανόφωνο κόσμο.

Σαν σήμερα, στις 2 Νοεμβρίου του 1922 γεννήθηκε στην παραμεθόρια Μεντόσα της Αργεντινής ο Αντόνιο Ντι Μπενεντέτο. «Γεννήθηκα τη Μέρα των Νεκρών» συνήθιζε να λέει αυτοσαρκαστικά ο μεγάλος αυτός συγγραφέας. Ένας συγγραφέας το έργο του οποίου, παρότι πολυβραβευμένο, κυκλοφορούσε για χρόνια σαν ένας ψίθυρος, σαν ένα φλοίσβισμα του νερού που στο πέρασμα των δεκαετιών όλο και δυνάμωνε. Σήμερα πήρε επιτέλους τη θέση του στο πάνθεον των μεγάλων πεζογράφων και στην Ελλάδα έγινε τα τελευταία χρόνια αγαπητός με δύο μυθιστορήματά του, το Σάμα και τους Αυτόχειρες.