Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Federico Garcia Lorca, “Το Σπίτι της Bernarda Alba” (1936), σε μία μοναδική παράσταση χοροθεάτρου, στην οποία ο λόγος αντικαθίσταται από την ηφαιστειακή δύναμη του flamencο.

Σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Bernarda Alba επιβάλλει οκταετή εγκλεισμό στις πέντε κόρες της. Έχοντας κληρονομήσει τον πατέρα της και πρώτο σύζυγο της Bernarda Alba, η Angustias, η μεγαλύτερη κόρη, προσελκύει το ενδιαφέρον του νεαρού Pepe Romano, με τον οποίο οι αδελφές της είναι ερωτευμένες. Αρνούμενη να υποταχθεί στη νέα τάξη πραγμάτων, η Adela, η μικρότερη όλων, συνάπτει ερωτική σχέση με τον Pepe Romano, το ολέθριο τέλος της οποίας, βυθίζει σε έναv επαναλαμβανόμενο κύκλο πένθους το σπίτι της Bernarda Alba.

Από 1η Νοεμβρίου θα λειτουργήσει στη σχολή μας ένα πρωτοποριακό τμήμα που συνδυάζει την τεχνική ποδιών flamenco και την μυϊκή ενδυνάμωση άνω κορμού.

Το τμήμα αυτό απευθύνεται σε χορευτές flamenco κάθε επιπέδου που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική και την ταχύτητα των ποδιών τους, να αυξήσουν την αντοχή τους και να ενδυναμώσουν τον άνω κορμό τους, γεγονός που θα τους βοηθήσει να έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα την ώρα που χορεύουν.

Διήμερο σεμινάριο χορού flamenco για παιδιά ηλικίας 4-5 και 6-10 ετών  στις 9 και 10 Ιουλίου 2020.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην τέχνη του flamenco. Μέσα από την εφαρμογή μουσικοκινητικών παιχνιδιών, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιδιαίτερη τέχνη του χορού αυτού.

Συντονίστρια του σεμιναρίου η χορεύτρια και παιδοψυχολόγος Στεφανία Μαρία Σιδέρη.

Η πολιτιστική ομάδα προώθησης της ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού “Mundo Hispano-Heleno” ανεβάζει την παράσταση “Lorca: Canciones Εspañolas Αntiguas” (Παλιά Ισπανικά Τραγούδια), αφιερωμένη στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Αν και ο Λόρκα είναι γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές της Ισπανίας, υπήρξε συνθέτης και δεξιοτέχνης πιανίστας με ιδιαίτερη αγάπη στη λαϊκή ισπανική τέχνη. Η αγάπη του αυτή τον οδήγησε στη μελοποίηση της συλλογής των «Παλιών Ισπανικών Τραγουδιών» που θα ακουστεί στην παράσταση.

Διήμερο σεμινάριο φλαμένκο με την Στεφανία Μαρία Σιδέρη στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2020.

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον χορό flamenco.