16 Νοεµβρίου 2013 09:30- 14:00 - Daniel Cassany, Universitat Pompeu Fabra (Βαρκελώνη) - Ανάγνωση και γραφή στο ∆ιαδίκτυο

Ο Daniel Cassany είναι καθηγητής και ερευνητής στον τοµέα της Ανάλυσης Λόγου στο Τµήµα Μετάφρασης και Επιστηµών των Γλωσσών του πανεπιστηµίου Pompeu Fabra της Βαρκελώνης (Ισπανία). Είναι πτυχιούχος της Καταλανικής Φιλολογίας και διδάκτωρ της ∆ιδακτικής της Γλώσσας. Έχει δηµοσιεύσει περισσότερες από 12 µονογραφικές µελέτες, στα καταλανικά και πορτογαλικά, σχετικά µε την γραπτή επικοινωνία και τη διδασκαλία της γλώσσας, όπως: Describir el escribir (1988); La cocina de la escritura (1996); Reparar la escritura(1993); Construir la escriptura (1999); Tras las líneas (2006); Taller de textos (2006), Afilar el lapicero (2007), Para ser letrados (2009) και Enseñar lengua (1993, εκ των συγγραφέων). Τα έργα αυτά επανεκδόθηκαν επανειληµµένα στην Ισπανία και την Αµερική. Έχει δηµοσιεύσει 100 περίπου κείµενα στα οποία συγκαταλέγονται επιστηµονικά άρθρα σε επιθεωρήσεις και πρακτικά συνεδρίων, και σε αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Είναι µέλος της εκδοτικής οµάδας σε 15 επιστηµονικά περιοδικά µε περιεχόµενο φιλολογικό, ανθρωπιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό στο χώρο των Καταλανικών και των Ισπανικών. Επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήµια και ιδρύµατα σε 25 χώρες στην Ευρώπη, την Αµερική και την Ασία έχει συνεργαστεί µε τα Υπουργεία Παιδείας της Καταλωνίας, Γαλικίας, Χώρας των Βάσκων, Αργεντινής, Χιλής και Μεξικού σε προγράµµατα για την προώθηση της ανάγνωσης και της γραφής. Από το 2004 διευθύνει την ερευνητική οµάδα για τον Κριτικό Αλφαβητισµό.

Ιστοσελίδα της ερευνητικής οµάδας: http://www.upf.edu/dtf/recerca/grups/grael/LC/
Προσωπικό ιστοσελίδα: http://www.upf.edu/pdi/daniel_cassany/

16.00 – 19.00 – Agustín Garmendia (Εκδόσεις Difusión) – Το λεξιλόγιο ως νέος άξονας για τη διδασκαλία των Ισπανικών ως Ξένης Γλώσσας

Ο Agustín Garmendia υπήρξε καθηγητής Ισπανικών για ξένους στη Βαρκελώνη για πολλά χρόνια συνδυάζοντας αυτή τη δραστηριότητα µε πολλές εκδοτικές δουλειές µετάφρασης, σύνταξης και προσαρµογής, πάντα στο πεδίο του διδακτικού βιβλίου. Είναι µέλος της οµάδας της Difusión από το 1996. Έχει διευθύνει εργασίες σύνταξης και εκδοτικού συντονισµού προγραµµάτων. Σήµερα είναι ∆ιευθυντής του Τµήµατος Ισπανικών του εκδοτικού οίκου Difusión. Ως επιµορφωτής καθηγητών έχει κάνει σεµινάρια και εργαστήρια σε διάφορα κέντρα του Instituto Cervantes ανά τον κόσµο, στο Κέντρο Επιµόρφωσης Καθηγητών του Instituto Cervantes και σε πολλά πανεπιστήµια, τόσο στην Ισπανία όσο και στο εξωτερικό. Τα θέµατα της διδασκαλίας του αφορούν στη δηµιουργία βοηθηµάτων για µεταπτυχιακά τµήµατα του Πανεπιστηµίου της Βαλένθιας και του ESEADE, Μπουένος Άιρες. Επίσης, έχει συµµετάσχει σε δραστηριότητες επιµόρφωσης για το HABE, στη Χώρα των Βάσκων και για το CNLC, στην Καταλονία, οργανισµούς για την διδασκαλία των euskera και των καταλανικών αντίστοιχα. Ανήκει στη συγγραφική οµάδα του Aula, Aula Internacional y Bitácora, την καινούργια µέθοδο ισπανικών της Difusión.

Τόπος διεξαγωγής, εγγραφή και κόστος:
Instituto Cervantes της Αθήνας Μητροπόλεως, 23
Tηλ.: + 30 210 36 34 117 / 6012 - 6013
Φαξ: + 30 210 26 47 233
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τιµή: 35€