Η Iσπανική ως ξένη γλώσσα στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ημερίδα για την Ισπανική Γλώσσα Αθήνα / Ιανουάριος 2018

Το Διδασκαλείο Ξενών Γλωσσών του ΕΚΠΑ σας προσκαλεί σε Ημερίδα για την Ισπανική Γλώσσα που θα λάβει χώρα στις 26 Ιανουαρίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» του Πανεπιστήμιου Αθηνών (κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30). 

Το θέμα της ημερίδας είναι Η Iσπανική ως ξένη γλώσσα στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Διδασκαλείο οργανώνει αυτή την επιστημονική ημερίδα, στην οποία θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την Ισπανική γλώσσα και τη διδασκαλία της, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και διδακτικών εμπειριών.  

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Οι ενδιαφερόμενοι να παρουσιάσουν ανακοίνωση (διάρκειας 20 λεπτών) θα πρέπει να αποστείλουν περίληψη στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έκτασης μέχρι 400 λέξεων (συμπεριλαμβανομένης  και της βιβλιογραφίας). Οι προτάσεις  θα πρέπει να έχουν σχέση με τα εξής θέματα:

  • Η Ισπανική γλώσσα ως ξένη γλώσσα - Γλωσσική διαμεσολάβηση - Η εκμάθηση της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας - Η διδασκαλία των Ισπανικών σε Έλληνες - Το κίνητρο στην μάθηση της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας
  • Οι πολιτισμικές διαφορές στην τάξη της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας - Ο πολιτισμός και ο κινηματογράφος στην τάξη της Ισπανικής ως ξένης  γλώσσας
  • Λογοτεχνικά κείμενα στην τάξη της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας - Μετάφραση και διαπολιτισμικότητα.

Γίνονται δεκτές ανακοινώσεις στα Ισπανικά και στα Ελληνικά.

Οι προτάσεις για τις ανακοινώσεις θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: jornada.didaskaleio@gmail.com

Σημαντικές ημερομηνίες 

  • Ημερομηνία για την αποστολή προτάσεων: 24 Σεπτεμβρίου 2017
  • Ημερομηνία επιβεβαίωσης αποδοχής ή απόρριψης προτάσεων: 20  Οκτωβρίου 2017

Όλη η επικοινωνία της Ημερίδας θα γίνει μέσω της ακόλουθης ηλεκτρονικής διεύθυνσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη διάδοση αυτής της ανακοίνωσης μέσω των κοινωνικών δικτύων και φορέων σχετικών με το αντικείμενο.

Διδασκαλείο  Ξένων Γλωσσών ΕΚΠΑ