#WhereTalentMeetsOpportunity

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καριέρας της Ρώμης είναι μια ευκαιρία συνάντησης και δικτύωσης ανάμεσα σε νέους, θεσμούς, εταιρίες, ΜΚΟ και Διεθνείς Οργανισμούς που θα λάβει χώρα από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2018 στη Ρώμη. Η ιδέα να δημιουργηθεί ένα  τέτοιο Φεστιβάλ ωφείλεται στον Οργανισμό GIOVANI NEL MONDO, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε στην Ιταλία με σκοπό να προωθήσει και να ευνοήσει τη διάδραση ανάμεσα στο ταλέντο, τη φιλοδοξία και τη λαμπρότητα των νέων στον κόσμο των διεθνών ευκαιριών.

Το Φεστιβάλ αποτελείται από τέσσερα βασικά πρότζεκτ από τα οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο, τις επαγγελματικές προσδοκίες ή το γενικό τους ενδιαφέρον.

 Τα τέσσερα πρότζεκτ είναι:

  • ROME MODEL UNITED NATIONS – Προσομείωση Διπλωματών των Ηνωμένων Εθνών. Συνιστάται για φοιτητές (ή για εκείνους που ενδιαφέρονται) για Διεθνείς Σχέσεις, Διπλωματία, Πολιτικές Επιστήμες, Νομική.
  • ROME BUSINESS GAME – Προσομείωση της επιχειρηματικής πραγματικότητας που εμπεριέχει διαγωνισμούς κατά μελέτη περίπτωσης.Συνιστάται για φοιτητές (ή για  εκείνους που ενδιαφέρονται) για τον τομέα των Οικονομικών, των Επιχειρήσεων, της Διοίκησης, του Μάρκετιγκ, τις Επιστήμες της Τεχνολογίας.
  • ROME PRESS GAME – Προσομείωση στον τομέα της δημοσιογραφίας και των μίντια  (web, tv, radio) . Συνιστάται για φοιτητές (ή για αυτούς που ενδιαφέρονται) για τον τομέα της Επικοινωνίας,των Μίντια,  της Μετάφρασης και της Διερμηνείας ( με γλώσσες εργασίας: Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα, Κινέζικα και Αραβικά) της Λογοτεχνίας και της Φιλοσοφίας.
  • INTERNATIONAL CAREERS COURSE – Συνεδρίες καθοδήγησης που βασίζονται σε πρακτικά εργαστήρια για μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα. Συνιστάται για φοιτητές από οποιαδήποτε σχολή ή ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τα τέσσερα πρότζεκτ. Για να συμμετάσχει κανείς θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση και να περάσει από διαδικασία επιλογής. Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (APPLY section). Η διαδικασία επιλογής είναι ίδια και για τα τέσσερα πρότζεκτ και είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Επιπλέον,το Φεστιβάλ διαθέτει ένα χώρο που είναι ανοιχτός στο κοινό:

Τhe International Careers Fair.

#ICFair

Η Έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και για όλους τους συμμετέχοντες. Χωρίζεται σε δυο ενότητες:την ενότητα της Εκπαίδευσης και των Πανεπιστημίων και την ενότητα της Εργασίας και της Πρακτικής, όπου δίνεται η δυνατότητα της διάδρασης των φοιτητών που ψάχνουν για σπουδές,εργασία,πρακτική άσκηση, επαγγελματικές ευκαιρίες.

http://www.internationalcareersfestival.org/

Νατάσα Βακουφτσή
Ambassador for the ICF2018 in Greece
Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.