O Ράφαελ Ναδάλ κατάφερε να λυγίσει τον τεράστιο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο σε έναν 4ωρο ΕΠΙΚΟ αγώνα και χάρισε τον 5ο τίτλο Davis Cup στην ιστορία της Ισπανίας. Οι δύο σπουδαίοι πρωταθλητές πρόσφεραν μοναδικό θέαμα στους (τηλε)θεατές με τον Ισπανό να αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πως στο χώμα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος!

Η Ισπανία επέστρεψε στο θρόνο της!!!

Για 5η φορά τα τελευταία 11 χρόνια, η Ισπανική αρμάδα πανηγύρισε τον τίτλο της κορυφαίας εθνικής διοργάνωσης χάρη στον κορυφαίο τενίστα που ανέδειξε ποτέ η χώρα.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα απέναντι στον συγκλονιστικό Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, όμως στη συνέχεια έπαιξε το γνωστό μεγάλο τένις του στο χώμα και επικράτησε με 1-6, 6-4, 6-1, 7-6(0) του Αργεντινού, δίνοντας την 3η και καθοριστική νίκη στη χώρα του στον μεγάλο τελικό του World Group στο Davis Cup με αντίπαλο την άξια Αργεντινή!

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, καταφέρνοντας να ξεπεράσει κάθε δύσκολο εμπόδιο που του έβαζε ο Ντελ Πότρο στον αγώνα, πρόσθεσε στη φανταστική συλλογή του τον 4ο τίτλο Davis Cup της καριέρας του μετά από αυτούς το 2004, το 2008 και το 2009 ενώ διεύρυνε το αήττητο σερί του στη διοργάνωση σε 16 νίκες στο χώμα (16-0 και 21-1 συνολικά).

Η νίκη του Ναδάλ δεν θα είχε τόση αξία αν απεναντί του δεν βρισκόταν ένας εξαιρετικός Ντελ Πότρο...

Ο 23χρονος Αργεντινός, έπαιξε ένα από τα καλύτερα χωμάτινα παιχνίδια της καριέρας του ενώ έδωσε και τη ψυχή του στο court, καταφέρνοντας σε πολλές περιπτώσεις να είναι ανώτερος του κορυφαίου Ισπανού τενίστα.

Τα παντοδύναμα forehands και το backhand δυναμίτης του Ντελ Πότρο, δημιούργησαν αμέτρητα προβλήματα στον Ναδάλ ο οποίος δεν προλάβαινε να βλέπει τους winners του αντιπάλου του, ειδικά στο εναρκτήριο σετ όπου ο Αργεντινός μετά το πρώτο χαμένο game, έκανε το 6-0 επί του κορυφαίου τενίστα στο χώμα!

Καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης ήταν το ξεκίνημα του 2ου σετ, όταν ο Ναδάλ κατάφερε να πάρει πίσω το break με το οποίο ξεκίνησε στο σετ ο Ντελ Πότρο ενώ με ένα ακόμη break στο 10ο game, έκανε το 6-4 βάζοντας φωτιά στις ήδη αναμμένες εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Σεβίλλης.

Με τον Ντελ Πότρο να έχει κουραστεί και τον Ράφαελ Ναδάλ να ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ρυθμό, το 3ο σετ εξελίχθηκε σε μονόλογο του Ισπανού ο οποίος με δύο breaks στο 2ο (2-0) και 6ο game (5-1), έφτασε εύκολα το 6-1!

Κι ενώ όλοι περίμεναν ένα επίσης χαλαρό 4ο σετ, ο Ντελ Πότρο επιβεβαίωσε αυτούς που τον κατατάσσουν στην ίδια στόφα πρωταθλητή μαζί με τους Ναδάλ και Φέντερερ...

Ο πρωταθλητής του US Open 2009 αλλά και μεγάλος άτυχος της περσινής περιόδου, πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό 4ο σετ όπου κόντραρε στα ίσια τον πιο φιτ αντίπαλό του ενώ είχε και την ευκαιρία να σερβίρει στο 5-3 για να στείλει το παιχνίδι στο καθοριστικό σετ.

Ο Ναδάλ κατάφερε να μειώσει σε 5-4 ενώ με νέο break o Ισπανός πήρε προβάδισμα με 6-5 και τις μπάλες για να σερβίρει για το ματς.

Και πάλι, όμως, ο Ντελ Πότρο αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει σημειώνοντας ένα σπουδαίο break, χωρίς ωστόσο να δώσει συνέχεια καθώς ο Ναδάλ παρουσιάστηκε άπαικτος στο tie break και χωρίς να χάσει πόντο (7-0) έστειλε την Ισπανία στον... 5ο ουρανό!

O 35oς winner του Ναδάλ ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για τρελά πανηγύρια στις κερκίδες της Σεβίλλης, με τους συμπαίκτες του Ράφα να τον αγκαλιάζουν και τον Ισπανό να καταφέρνει να ξεφύγει για να πάει να δώσει συγχαρητήρια, αρχικά στον μεγάλη νικημένο Ντελ Πότρο που δεν μπόρεσε να κρύψει τα δακρυά του και στη συνέχεια έναν προς έναν στους αντιπάλους που απάρτιζαν την αποστολή της Εθνικής Αργεντινής.

"Ήταν πολύ συναισθηματικό παιχνίδι. Ο Χουάν Μαρτίν είναι εξαιρετικός τενίστας. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη. Νιώθω τέλεια. Είναι τέλειος τρόπος για να τελειώσω τη σεζόν. Ήταν πολύ κρίσιμο game το 2ο game του 2ου σετ, όπου ισοφάρισα το break και κατάφερα να ισοφαρίσω στα σετς" τόνισε ο συναισθηματικά φορτισμένος Ναδάλ, λίγο μετά τον μεγάλο θριαμβό του.

Πηγή: tennis24.gr