Ο πρωθυπουργός Θαπατέρο πρότεινε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ρουμπαλκάμπα ως διάδοχό του για την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο πρότεινε σήμερα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ως τον υποψήφιο που θα ηγηθεί του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στις βουλευτικές εκλογές του 2012, μετέδωσαν σήμερα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Θαπατέρο πρότεινε τον Ρουμπαλκάμπα σε σύνοδο των περιφερειακών αρχηγών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, την οποία είχε συγκαλέσει ο ισπανός πρωθυπουργός ενόψει του συνεδρίου του PSOE αύριο κατά το οποίο θα αρχίσει η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά το μέλλον του κόμματος μετά τα άσχημα αποτελέσματα που είχε στις τοπικές εκλογές της Κυριακής.

Χθες η ισπανίδα υπουργός Άμυνας Κάρμε Τσακόν ανακοίνωσε πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα στην εσωκομματική αναμέτρηση για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Θαπατέρο στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο υπουργός Υποδομών Χοσέ Μπλάνκο αναμένεται ότι θα ενημερώσει σχετικά με το αποτέλεσμα της σημερινής συνόδου.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ