Το «café con leche» της δημάρχου της Μαδρίτης Άννα Μποτέγια κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας της πρωτεύουσας της Ισπανίας μπροστά στην διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε θραύση την περασμένη βδομάδα στη Μαδρίτη και μετατράπηκε σε αντικείμενο αυστηρών επικρίσεων και σάτιρας κάθε είδους. Το “A relaxing cup of café con leche in plaza Mayor” προκάλεσε έμπνευση σε αρκετούς καλλιτέχνες του διαδικτύου και μετέτρεψε την σύζυγο του Χοσέ Μαρία Αθνάρ στη βασίλισσα των κοινωνικών δικτύων, όπου δημιουργήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα βίντεο παρωδίες, με κάθε είδους μοντάζ και μουσικά ρεμίξ που τείνουν να μετατρέψουν το θέμα στο ποιο διάσημο τραγούδι του φθινοπώρου.

Στο twitter, τα ‘hastag’ #relaxingcup και #AnaBotella είναι από τα πιο συζητημένα αλλά παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας λογαριασμός @Relaxingcup που μέχρι στιγμής μετράει γύρω στους 30.000 followers που δε σταματούν να σατιρίζουν με βίντεο και φωτογραφίες. Φράσεις όπως “volviendo from Argentina without prisa but with no pausa tampoco” ή “I’m going to implantar a new revolucionary learning method called: “English with 75 palabras”, πλημμυρίζουν το ίντερνετ.

Στο Facebook, επίσης υπάρχει μια ομάδα με το όνομα “A relaxing cup of café con leche in la Plaza Mayor” που απαριθμεί πάνω από 200.000 άτομα.

Κάνοντας like στην αντίστοιχη σελίδα με το παιχνίδι μπορεί κανείς να παίξει το με τις καρικατούρες της δημάρχου ενώ στο βάθος ακούγεται το ρεμίξ με τον λόγο της. Το παιχνίδι εξελίσσεται στην Πλάθα Μαγιόρ της Μαδρίτης και ο σκοπός του είναι να περάσει κανείς τις πίστες καταστρέφοντας τις καρικατούρες της δημάρχου που βγάζει βόλτα το σκύλο της, ή μεταμφιεσμένη σε σκουλήκι, ή ακόμα και σε περιστέρι.

Η φράση που πρόφερε η δήμαρχος της Μαδρίτης όμως είναι και μια πολύ καλή επιχειρηματική ιδέα. Μια εταιρεία από τη Βαλένθια προσπαθεί να βγάλει λεφτά από πουλώντας κούπες τυπωμένες με τη διάσημη φράση. Ήδη έχει κάνει αρκετές παραγγελίες, όχι μόνο από την Ισπανία αλλά και από το εξωτερικό.

Πηγές:
http://www.abc.es
http://www.vertele.com