Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στα πλαίσια των προσπαθειών μας η διδασκαλία των ισπανικών στη Δημόσια Εκπαίδευση να μη μείνει μόνο στα χαρτιά και παρά τις αντιξοότητες που όλοι γνωρίζουμε, τις τελευταίες μέρες αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου μας είχε δύο σημαντικές συναντήσεις.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου συναντηθήκαμε με το στέλεχος του γραφείου του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), κο. Βρυώνη. Στην 25λεπτη περίπου συνάντηση μας του εξηγήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και του παραδώσαμε δισέλιδο υπόμνημα προκειμένου να προωθήσει τα ζητήματά μας στην Ευρωβουλή αλλά και στην Επίτροπο αρμόδια για θέματα παιδείας, την κυρία Ανδρούλα Βασιλείου. Ήδη χθες, 01/02/2011, κατατέθηκε η παρακάτω ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΙΟ:

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΣΤΗΝ-ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ-ΓΙΑ-ΤΑ-ΙΣΠΑΝΙΚΑ.doc

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου επισκεφθήκαμε στην Ισπανική Πρεσβεία το μορφωτικό ακόλουθο κο. Salvador Priego. Τον ενημερώσαμε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα σχολεία για την οποία ήταν αρκετά αλλά όχι πλήρως ενημερωμένος. Του τονίσαμε ότι, με δεδομένη την αρνητική στάση του Υπουργείου απέναντί μας, η μοναδική ίσως ελπίδα που μας μένει για να μην αποκλειστούν τα ισπανικά από τη Δημόσια Εκπαίδευση είναι να τεθεί το θέμα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Του παραδώσαμε αντίγραφο της επιστολής που ήδη είχαμε στείλει στους Ισπανούς ευρωβουλευτές τον περασμένο Δεκέμβριο προκειμένου η Πρεσβεία να έρθει σε επαφή μαζί τους και να τους κινητοποιήσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Τέλος, δώσαμε έμφαση στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και ότι πρέπει να ενεργήσει άμεσα, ανάγκη που συμμερίζεται και ο ίδιος.

Το ΔΣ του ΠΑΣΠΙΦ

ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ / A.P.LI.F.HI
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
ASOCIACION PANHELENICA DE LICENCIADOS EN FILOLOGIA HISPANICA
Ακαδημίας 63, 3ος όροφος, γραφείο 11
Τ.Κ. 10678, ΑΘΗΝΑ
www.paspif.gr