«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Όλα τα παιδιά θα δώσουν πανελλήνιες με το παλιό σύστημα» υπογράμμισε στην Πρωινή Ενημέρωση στη ΝΕΤ ο υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γιώργος Μπαμπινιώτης για τις φετινές εξετάσεις και τόνισε ότι όταν εφαρμοστεί το νέο σύστημα θα μπορούν οι μαθητές να επαναλάβουν τις εξετάσεις μέχρι και δύο φορές μέσα στο χρόνο ενώ πρόσθεσε ότι το «νέο» λύκειο θα είναι απελευθέρωση από τα φροντιστήρια. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί, μπορεί να διορθωθεί αλλά δεν αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι στο Λύκειο πρέπει να υπάρχουν δέσμες, δυνατότητες επιλογών για τους μαθητές και ότι με τη νέα πρόταση θα περνάει ο πολιτισμός μέσα στο σχολείο. Επίσης είπε ότι θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό το προ-νήπιο και το νηπιαγωγείο για να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του παιδιού.

Για το θέμα των βιβλίων, ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα είναι τον Ιούλιο στα σχολεία. «Δεσμεύομαι και υπερηφανεύομαι ότι θα έχουμε βιβλία από το δημοτικό μέχρι το Λύκειο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«15 Μαΐου θα υπάρχουν προτάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών» τόνισε και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τον κ. Ρέππα μια τετράμηνη παράταση του νόμου.

Επίσης, ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη νέα κυβέρνηση αλλά όποιος αναλάβει υπουργός Παιδείας θα πρέπει ‘να πατήσει για να ξεχωρίσει’.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι στις 12 και 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν η εξετάσεις γλωσσομάθειας.

TO BINTEO ΕΔΩ

Πηγή: xenesglosses.eu