Αγαπητοί συνάδελφοι καθηγητές της Ιταλικής και της Ισπανικής γλώσσας,

Δημοσιεύω την απάντηση που είχα λάβει πριν 2 χρόνια από την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, στην σχετική αναφορά που είχε κατατεθεί για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ένταξη και την προώθηση της διδασκαλίας της Ιταλικής και της Ισπανικής γλώσσας στην Δημόσια Εκπαίδευση, ώστε όλοι οι καθηγητές της Ιταλικής και της Ισπανικής γλώσσας, ανεξαρτήτως αν τότε συμμετείχαν ή όχι με την υπογραφή τους, να ενημερωθούν πλήρως για το περιεχόμενο της απάντησης.

Μέχρι τώρα το επισυναπτόμενο έγγραφο της απάντησης είχε αποσταλεί ηλεκτρονικά μόνο σε όσους είχαν συμμετάσχει τότε με την υπογραφή τους στην ανεξάρτητη διασυλλογική κίνηση.

Η αναφορά τέθηκε στο αρχείο, αλλά όποιος/όποια ενδιαφέρεται μπορεί να συνεργαστεί με την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη και τις αρμόδιες αρχές για τη διενέργεια κάθε μελλοντικής έρευνας.

Εάν το σχολικό έτος 2013 - 2014 για το σχηματισμό τμήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής) αρθεί η προϋπόθεση περί ύπαρξης διορισμένου εκπαιδευτικού με οργανική θέση και παρατηρηθεί εκ νέου το φαινόμενο της ελλειπούς ενημέρωσης από τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων για τη δυνατότητα επιλογής και της δεύτερης ξένης γλώσσας (Ιταλικής, Ισπανικής), προτείνω οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι Καθηγητών της Ιταλικής και της Ισπανικής Γλώσσας να προσφύγουν στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κο Λέανδρο Ρακιντζή.

Επίσης, προτείνω στους Πανελλήνιους Συλλόγους Καθηγητών Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας να διερευνήσουν το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ).

Φιλικά,
Νικόλαος Παππούς, Καθηγητής Ισπανικής Γλώσσας
Επίτιμο Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας