Τα σεμινάρια «Ισπανικά για ERASMUS» έχουν στόχο να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις γλωσσικές δεξιότητες στα Ισπανικά που απαιτούνται για μια επιτυχημένη φοίτηση σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ισπανίας με τα προγράμματα ERASMUS. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να χρησιμοποιούν την Ισπανική γλώσσα και να έρθουν σε επαφή με την Ισπανική κουλτούρα ώστε να είναι σε θέση κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ισπανία, να αντεπεξέλθουν σε απλές καθημερινές, επικοινωνιακές καταστάσεις αποφεύγοντας πιθανές παρανοήσεις που προκύπτουν από πολιτισμικές διαφορές και να διευκολυνθούν στην ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων με του Ισπανούς όπως και να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από την παραμονή τους στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Ανάπτυξη λεξιλογίου και δεξιοτήτων κατανόησης απλών διαλόγων, πληροφοριών και διευκρινήσεις σε καθημερινές ανάγκες
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων σε βασικά είδη γραπτού λόγου π.χ συμπλήρωση αιτήσεων
  • Ανάπτυξη βασικών αρχών γραμματικής

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα ERASMUS στην Ισπανία. Τα τμήματα είναι αυστηρώς ολιγομελή, 2-4 ατόμων.

Τα σεμινάρια διαρκούν 3 ώρες για 17 εβδομάδες και γίνονται στο χώρο της «Αθηνά Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι» στην Κηφισιά (Σταθμός ΗΣΑΠ: ΚΑΤ) . Για περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων καθώς και για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο επικοινωνήστε μαζί μας.

Αθηνά Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι
Θράκης 13, Κηφισιά, τ.κ 14561
τηλ: +30 210 8010786
emails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εισηγητρία – Μαρία Μπλατζή

Η Μαρία Μπλατζή είναι πτυχιούχος του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην μετάφραση (Instituto de Traducción e Interpretación) και έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω στην διδακτική της ισπανικής. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διδασκαλία των Ισπανικών σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (νήπια, παιδιά, εφήβους και ενήλικες). Φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις της επιτρέπουν να διατηρεί μια διαρκή επαφή με την σύγχρονη ισπανική πραγματικότητα, άριστη προφορά και άνεση στον προφορικό λόγο.