LENGUA~1

Επιτέλους ενιαίος σύλλογος κλάδου ΠΕ 40 καθηγητών ισπανικής!

Μετά από μια επίπονη διαδικασία που ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον χρόνια και αποσκοπούσε στη δημιουργία ενιαίου συλλόγου εκπροσώπησης του κλάδου των καθηγητών ισπανικής γλώσσας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ο στόχος επιτεύχθηκε. Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία, επίσημα πλέον, έγινε δεκτό το αίτημα του ΠΑΣΠΙΦ, «το γιοφύρι της Άρτας χτίστηκε» και ο νέος σύλλογος είναι γεγονός.

Είναι σαφές ότι οι εξελίξεις των τελευταίων 2-3 χρόνων είναι άκρως δυσμενείς για το κλάδο των καθηγητών ισπανικής όπως και γενικότερα για τη Μέση Εκπαίδευση, κάτι που έγινε απόλυτα σαφές με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και την επιστράτευση των καθηγητών της ΟΛΜΕ. Παρόλα αυτά, οι μνημονιακές πολιτικές υποβάθμισης την παιδείας αργά ή γρήγορα θα ηττηθούν και είναι κρίσιμο να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις, με ένα δυνατό και μαζικό σύλλογο, προκειμένου να κερδίσουμε και στην πράξη αυτό που κατακτήσαμε θεσμικά το 2009, την ένταξη των ισπανικών στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Ούτως ή άλλως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στην ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια, ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια) είναι πολλά και μόνο με έναν ισχυρό σύλλογο μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Συναδελφικά,
Το ΔΣ του ΠΑΣΠΙΦ

Πηγή: paspif.gr