Στην Ισπανία βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής 16 Οκτωβρίου,αποστολή 40 ατόμων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού σχετικά με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου.

Η αναχώρηση έγινε οδικώς την Κυριακή το πρωί από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ στη Θουρία, ενώ το απόγευμα οι Μεσσήνιοι ελαιοπαραγωγοί, συνοδευόμενοι από το γεωπόνο της Ένωσης, Κώστα Λύρη, υπεύθυνο για το κομμάτι της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, ταξίδεψαν με πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μαδρίτη.

Η ισπανική πρωτεύουσα είναι ένας από τους προορισμούς, καθώς το πρόγραμμα του πενθήμερου ταξιδιού περιλαμβάνει μια μεγάλη περιοδεία σε διάφορες περιοχές της Ανδαλουσίας, επισκέψεις σε ελαιώνες και συνεταιρισμούς παραγωγών και όχι μόνο.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου στη Μαδρίτη και επαφή με το διευθυντή του Τμήματος Ελαιολάδου και Επιτραπέζιων Ελιών και στη συνέχεια, η αποστολή βρέθηκε στη Σεβίλλη, στο συνεταιρισμό «Oleoestepa Cooperative», όπου ξεναγήθηκε στον ελαιώνα και το ελαιοτριβείο του.

Τη Δευτέρα ακολουθεί επίσκεψη στο Μουσείο Καλλιέργειας Ελιάς και Ελαιολάδου της Μπαένα, ενώ την Πέμπτη στο συνεταιρισμό «Na Sra del Pilar» της Χαέν. Το πρόγραμμα κλείνει με ξενάγηση στη μονάδα περισυλλογής πυρηνελαίου στο Σαν Μιγκέλ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=401235&cid=4