Η πρόεδρος της Αργεντινής, Χριστίνα Φερνάντεθ, εγκαινίασε την προηγούμενη Τρίτη (26/07) μία προσωπογραφία τεραστίων διστάσεων της Εύα Περόν, στην πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζεται το υπουργείο «Κοινωνικής Ανάπτυξης και Υγείας».

Με το βλέμμα στραμμένο προς τον νότο του Μπουένος Άιρες, επί της Λεωφόρου 9ης Ιουλίου (avenida 9 de Julio), η όψη της Εβίτα αγναντεύει την αθανασία, στα πρότυπα της τοιχογραφίας προς τιμήν του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στην Πλατεία της Επανάστασης (Plaza de la Revolución), στην Αβάνα.

«Η Εύα είναι ένα γνήσιο πολιτικό και πολιτισμικό σύμβολο για όλους τους Αργεντινούς», είπε η Φερνάντεθ σε μία τελετή που ακολούθησε μία πορεία Κοινωνικών & Πολιτικών Οργανώσεων και Συνδικάτων, για την 59η επέτειο του θανάτου της δεύτερης συζύγου του Χουάν Ντομίνγκο Περόν (που εξελέγη 3 φορές πρόεδρος της Αργεντινής).

Η ιδέα προέκυψε κατά την επίσκεψη της Προέδρου στην Αβάνα το 2009, όπου είδε το αντίστοιχο έργο του Τσε στο κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών της Κούβας.

Η προσωπογραφία της Εβίτα, έργο του αργεντινού καλλιτέχνη Ντανιέλ Σαντόρο, είναι φτιαγμένη από σίδηρο και τις νύχτες φωτίζεται με πολύχρωμα φώτα. Έχει διαστάσεις 31 μέτρα ύψος επί 24 μέτρα πλάτος και ζυγίζει 15 τόνους, ενώ αποτυπώνει την εικόνα της Εβίτα που παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του βιβλίου της αυτοβιογραφίας της «La Razón de mi vida».


Alt

Αντίστοιχο έργο θα τοποθετηθεί και στην βόρεια όψη του κτιρίου, που βλέπει προς τον Οβελίσκο και προβλέπεται να εγκαινιαστεί στις 22 Αυγούστου.

Πηγή: elmundo.es

Mετάφραση: Στέλιος Πλαΐτης
Επιμέλεια: Βίκυ Ρούσκα