Την ώρα που σε πολλές αυτονομίες της Ισπανίας συζητούν τα νέα μέτρα που θα πάρουν για την κρίση -κυρίως περικοπές στην παιδεία και στην υγεία- και μια μέρα μόλις μετά την ανακοίνωση της δραματικής αύξησης της ανεργίας για άλλη μια φορά (95.817 περισσότεροι άνεργοι τον Σεπτέμβριο –αύξηση ρεκόρ) το γεγονός της ημέρας, του μήνα και της χρονιάς από ότι λέγεται είναι (μην ξεγελιέστε...) ο γάμος της Δούκισσας της Άλμπα!!!

Η Δούκισσα του Οίκου Άλμπα -αριστοκρατική οικογένεια με μεγάλη ιστορία- γεννήθηκε στην Μαδρίτη το 1926 (85 χρονών) ως María del Rosario Cayetana Paloma Alfonsa Victoria Eugenia Fernanda Teresa Francisca de Paula Lourdes Antonia Josefa Fausta Rita Castor Dorotea Santa Esperanza Fitz-James Stuart y de Silva Falcó y Gurtubay. Έχει καταγωγή από την οικογένεια του βασιλιά της Αγγλίας και Σκωτίας Ιάκωβου Β' και τους πιο πολλούς τίτλους ευγενείας στην Ισπανία, (επίσημοι τίτλοι ισπανικής μεγαλειότητας): 6 Ducados, 1 Condado-Ducado, 2 Marquesados, 7 Condados (τίτλοι μεγαλειότητας εκτός Ισπανίας): 17 Marquesados, 13 Condados, 1 Vizcondado.

Όλον αυτόν τον καιρό, από την στιγμή που ανακοινώθηκε ο γάμος της με τον δημόσιο υπάλληλο–κοινό θνητό, Αλφόνσο Ντίεθ (60 χρονών) και ιδιαίτερα αυτές τις τελευταίες ημέρες και ώρες πριν το γάμο, δεν υπάρχει εφημερίδα, περιοδικό, τηλεοπτικός σταθμός ή ραδιόφωνο που να μην ασχολούνται με αυτό το θέμα. Όπως ήδη είπα, θεωρείται το γεγονός της χρονιάς, και ειδικά σήμερα (ναι, ο γάμος θα γίνει μια απλή Τετάρτη του Οκτώβρη) είναι αρκετές οι εκπομπές που όχι μόνο παρακολουθούν το γεγονός με αναρίθμητους απεσταλμένους δημοσιογράφους στην Σεβίλλη, αλλά και οι καλεσμένοι στις εκπομπές αυτές έχουν ντυθεί ανάλογα για έναν γάμο υψηλής κοινωνίας, με καπέλα και ρούχα που αρμόζουν σε καλεσμένους ενός γάμου (όπως έκαναν και για το γάμο του Πρίγκηπα Γουίλιαμ). Μπροστά στο Palacio de las Dueñas στην Σεβίλλη όπου θα γίνει ο γάμος, πλήθος δημοσιογράφων αλλά και κόσμου περιμένουν να πάρουν μια ιδέα για το σπουδαίο αυτό γεγονός και διάφοροι κοινοί θνητοί, ερχόμενοι από διάφορες περιοχές, αποφασίζουν να χαρίσουν ένα τραγούδι ή ένα παραδοσιακό χορό προς τιμή της νύφης και του γαμπρού. Η Δούκισσα-νύφη λίγο καιρό πριν μοίρασε την αμύθητη περιούσια σε κάθε ένα από τα έξι παιδιά της και τις οικογένειες τους, (έχει πέντε γιούς και μια κόρη) ώστε να καταφέρει να κερδίσει την ευχή τους για τον γάμο της με ένα κοινό θνητό, 25 χρόνια νεότερό της, μιας και τα παιδιά της ήταν εξαρχής αντίθετα σε αυτόν τον γάμο.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες που μπορούν να ειπωθούν γι' αυτήν την γυναίκα που έχει την φήμη ότι είναι ανεξάρτητη και πάντα κάνει αυτό που θέλει (φυσικά με όλα αυτά που της ανήκουν) αλλά αυτό που προσωπικά τραβάει την προσοχή και είναι κι ένας βασικός λόγος της συγγραφής αυτού του άρθρου, είναι δεν ακούγεται επισήμως καμία κριτική και κάνένα, άκομψο και αρνητικό σχόλιο, ούτε στα μέσα ενημέρωσης -που της φέρονται σαν μια πραγματική βασίλισσα- αλλά ούτε και από την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Σημάδι του πόσο σέβονται και εκτιμούν οι Ισπανοί τους τίτλους ευγενείας και της οικογένειες ... από τζάκι;

Μάλιστα πριν λίγα χρόνια (το 2006) δημιουργήθηκε ένα θέμα από το Συνδικάτο Εργατών σε Αγροτικές Περιοχές της Ανδαλουσίας, οι οποίοι θέλησαν να διαδηλώσουν εναντίον της κι αυτή βγήκε και τους αποκάλεσε τρελούς και εγκληματίες. 'Οταν από πλευράς του το Συνδικάτο αποφάσισε να πάει το θέμα στα δικαστήρια, η υπόθεση έκλεισε με την δικαιολογία ότι η Δούκισσα έχει προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης και γι' αυτό... δεν κατάλαβε τι έλεγε.

Αυτή είναι η ανταπόκριση από την Ισπανία την ημέρα του γάμους της Cayetana Fitz-James Stuart και τη στιγμή που το hashtag #bodaduquesa είναι trending topic στο ισπανικό twitter!