AltLos amantes pasajeros, ελληνιστί "Εφήμεροι εραστές", είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Pedro Almodóvar ('pasajero' όμως είναι και ο 'επιβάτης'). Λεπτομέρειες απομένουν για την συμμετοχή σ' αυτήν των Penélope Cruz & Antonio Banderas που θα πλαισιώσουν ένα αρκετά εντυπωσιακό καστ. Τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο Καλοκαίρι με προοπτική να βγει στις αίθουσες την Άνοιξη του 2013.

Πρόκειται για μια κωμωδία με αρκετούς χαρακτήρες, που παραπέμπει στο χιούμορ των ταινιών που έκανε ο Almodóvar στην δεκαετία του 80', έχοντας ως πρωταγωνιστές ένα γκρουπ επιβατών υπερατλαντικής πτήσης. Κάποιο τεχνικό πρόβλημα όμως κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους κάνει να αισθανθούν ότι πλησιάζει η ώρα που θα αφήσουν τα επίγεια και έτσι αρχίζουν να εκμυστηρεύονται ιστορίες της ζωής τους.

Εκτός από τους Penélope Cruz & Antonio Banderas, ήδη έχουν συμπεριληφθεί στο καστ οι Paz Vega, Lola Dueñas, Javier Cámara, Cecilia Roth, Carlos Areces, Guillermo Toledo, Raúl Arévalo, Antonio de la Torre, Hugo Silva, Miguel Ángel Silvestre, Blanca Suárez και ο Μεξικανός José María Yazpik. Ο παραγωγός της ταινίας Agustín Almodóvar (νεότερος αδερφός του Pedro) εκθείασε το φυσικό ταλέντο του αδερφού του στην σκηνοθεσία κωμικών ταινιών, συμπληρώνοντας ότι μετά από δύο ταινίες με δυσδιάκριτα όρια -Los abrazos rotos & La piel que habito- ο Pedro αισθάνθηκε την ανάγκη να επιστρέψει στην καθαρόαιμη κωμωδία, αντίστοιχη με αυτές της δεκαετίας του 80', προσθέτοντας έναν τόνο φρεσκάδας και αναίδειας.

Η ατζέντα των Penélope Cruz & Antonio Banderas είναι αρκετά φορτωμένη αυτή την περίοδο. Η Cruz έχει ήδη συμφωνήσει να λάβει μέρος στο "The counselor" του Ridley Scott, όπου θα συμπρωταγωνιστήσει με τους Javier Bardem, Cameron Diaz, Brad Pitt & Michael Fassbender. Ο Antonio Banderas από την πλευρά του αρχίζει τον Σεπτέμβρη τα γυρίσματα στο Παρίσι και στην Χώρα των Βάσκων για την ταινία "33 ημέρες" ("33 días") του Carlos Saura, ενσαρκώνοντας τον Pablo Picasso κατά την διάρκεια των ημερών που ζωγράφισε την Guernica. Είναι αξιοσημείωτο όμως ότι ποτέ έως τώρα δεν έχουμε δει μαζί στην μεγάλη οθόνη τους Cruz & Banderas.

Πηγή: El Pais