Μια σουρεαλιστική ιδέα είχε ο διευθυντής του τοπικού θεάτρου Quim Marcé στο χωριό Bescanó κοντά στην Girona της Καταλονίας. Με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την αύξηση του ΦΠΑ στον χώρο του πολιτισμού (από 1 Σεπτέμβρη το ΦΠΑ στην Ισπανία ανέβηκε από 8% σε 21% σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και συναυλίες) αποφάσισε να πουλήσει καρότα στους θεατές και μαζί με κάθε καρότο να δίνει δώρο και ένα εισιτήριο για την παράσταση. Προμηθεύτηκε λοιπόν 340 καρότα, όσα και οι θέσεις τους θεάτρου και έτσι ο φόρος που θα κρατηθεί θα είναι αυτός που αντιστοιχεί στα λαχανικά.

Εξηγεί πως στην αρχή σκέφτηκαν να πουλήσουν αυγά αλλά μιας και είναι πιο εύθραυστα προτίμησαν τα καρότα, έτσι η διαμαρτυρία τους θα έμοιαζε πιο γελοία. Οπότε οι θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ένα καρότο προκαταβολικά από την σελίδα του θεάτρου στο ιντερνέτ στην τιμή των 13 ευρώ ή κανονικά από το ταμείο του θεάτρου στα 15 ευρώ.

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να πληρώνουμε φόρους για όλα», λέει ο διευθυντής του θεάτρου, «αλλά δεν μπορούν για να κλείσουν τις τρύπες που άνοιξαν άλλοι να καταστρέφουν τον πολιτισμό».

Πηγή: publico.es