«Εντυπωσιάστηκα με την άποψη του προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μούχικα σχετικά με το χρόνο, και με το ότι αν κάποιος πάει για τα χρήματα, δε χάνει μόνο το χρόνο του αλλά και την ελευθερία του» δήλωσε ο σέρβος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ο Κουστουρίτσα θα γυρίσει στην Ουρουγουάη ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μούχικα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαρτυρίες, συνεντεύξεις, υλικό έρευνας αλλά και πρωτότυπη δημιουργία, μας πληροφόρησε η Kramer & Sigman Films, η εταιρία παραγωγής από την Αργεντινή.

«Εντυπωσιάστηκα με την άποψη του προέδρου Χοσέ Μούχικα σχετικά με το χρόνο, και το ότι αν κάποιος πάει για τα χρήματα, δε χάνει μόνο το χρόνο του αλλά και την ελευθερία του. Με ενδιαφέρουν πάρα πολύ αυτά τα δύο στοιχεία που ανέφερε», βεβαιώνει ο Κουστουρίτσα στις συνεντεύξεις τύπου.

Ο κινηματογραφικός παραγωγός πρόσθεσε πως το να έχεις ελεύθερο χρόνο και να απομακρυνθείς από το κυνήγι του χρήματος είναι βασικό για την εξέλιξη της ζωής σου, και αν θεωρείς ότι ο χρόνος είναι κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει για καλό της ανθρωπότητας, είσαι στο σωστό δρόμο για να καταφέρεις αυτό που εκείνος κατάφερε: το να είναι και τα δύο, ένας άνθρωπος με προσωπική ζωή και ένας καταπληκτικός πρόεδρος».

Ο τελευταίος ήρωας

Από την πλευρά του ο Μούχικα όταν ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται απέναντι στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ, απάντησε πως δεν τον ενοχλεί και πως έχει αρχίσει ήδη να «εξημερώνεται».

«Είναι μια ευκαιρία για να πει κανείς αυτά που σκέφτεται και μου μπορεί να είναι για καλό ή ακόμα και για κακό αλλά στην τελική κάποιος μπορεί κάτι να αποκομίσει απ’ όλο αυτό.» είπε ο Πρόεδρος.

Ρωτήθηκε επίσης για την τίτλο του ντοκιμαντέρ: «Ο τελευταίος ήρωας», το οποίο αναφέρεται, σύμφωνα με το σκηνοθέτη, στον Μούχικα που αντιπροσωπεύει την παράδοση και τον αγώνα της αριστεράς στην Λατινική Αμερική. «Είμαι ένας απ το τσούρμο, αποτελώ απλά ένα σκαλοπάτι. Κάποιοι θα πατήσουν πάνω στην πλάτη μου και θα συνεχίσουν, έτσι είναι η ζωή», δήλωσε.

Πληροφορίες red 21