Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 στις 17:00, το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, οργάνωσε Γευσιγνωσία στα πλαίσια της «5ης Παρουσίασης Κρασιών από τη Ισπανία»
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν και δοκιμάσθηκαν 12 κρασιά, προερχόμενα από γνωστά οινοποιεία διαφόρων περιοχών της Ισπανίας από τα οποία τα 6 διανέμονται στην ελληνική αγορά, ενώ τα υπόλοιπα 6 παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα:
Η παρουσίαση έγινε από τον γνωστό sommelier κο. Ανδρέα Ματθίδη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Οινοχόων και μεγάλο γνώστη των ισπανικών κρασιών.
Στη διάρκεια της παρουσίασης, αναφέρθηκε στις διαφορετικές περιοχές της ισπανικής παραγωγής ξεχωρίζοντάς τες ανάλογα με τα κλιματικά και γεωγραφικά τους χαρακτηριστικά, όπως επίσης και ανάλογα με το είδος του παραγόμενου σταφυλιού.
Η Ισπανία διακρίνεται, επειδή αποτελεί την πρώτη χώρα παγκοσμίως σε καλλιεργήσιμη επιφάνεια αμπελώνα, ένα 13,5% του συνόλου, χάρις στα περισσότερα από τα 4.000 οινοποιεία της. Επίσης, είναι η τρίτη παραγωγός χώρα κρασιού, σε παγκόσμιο επίπεδο με ετήσια παραγωγή 37.200.000 εκατόλιτρα και εξάγοντας το 60% της παραγωγής της.
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton, χαρακτηρίσθηκε από αθρόα συμμετοχή του κοινού, όπου μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν γνωστοί γευσιγνώστες, εξειδικευμένοι εκπρόσωποι τύπου, εισαγωγείς, επιχειρήσεις του τομέα HORECA και υπεύθυνοι αγορών μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ, κ.α.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γευσιγνωσία και τα ισπανικά κρασιά, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα: 2107247195, 2107248984