altΕίναι άπειροι οι συνδυασμοί για να φτιάξει κανείς σανγκρία. Στην Αρχαία Ελλάδα και στη Ρώμη έπιναν κρασί υψηλών βαθμών αραιωμένο με νερό και εμπλουτισμένο με φρούτα, το οποίο έψυχαν χρησιμοποιώντας χιόνι. Παρότι είναι πολυάριθμες οι σανγκρίες που παρασκευάζονται από υπολείμματα κρασιού και κακόγουστα μπαχαρικά, πρέπει να πούμε ότι είναι ένα εξαιρετικό δροσιστικό ποτό, ένας ιδανικός συνδυασμός για τη μετρίαση της δίψας και την ανάκτηση δυνάμεων.

Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε έναν τοπικό οίνο, ένα κόκκινο κρασί που να έχει πολύ χρώμα και κάποιους βαθμούς, φρούτα εποχής, εσπεριδοειδή, πικρά πορτοκάλια, ζάχαρη σύμφωνα με το γούστο μας και κρύο νερό. Όλα πρέπει να μουλιάσουν καλά με μια διακριτική ποσότητα μπαχαρικών: κανέλα, πιπερόριζα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, και ενισχύουμε με λίγο τσίπουρο ή λικέρ αν το κρίνουμε αναγκαίο.

Πρωτότυπο ισπανικό κείμενο: www.laverdad.es