Η βασική αρχή του Κέντρου Ισπανικών σπουδών ‘’Maria Barbero’’ είναι η μάθηση να είναι βιωματική, δημιουργική και ουσιαστική. Φέτος, το εκπαιδευτικό μας ταξίδι θα συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες μέσω ενός προγράμματος βιωματικής μάθησης και αθλητικής δράσης στη Βαλένθια. Το πρόγραμμα είναι δυναμικό, ανοιχτό σε όλους και χαρακτηρίζεται από μεγάλο εύρος επιλογών. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί έχουν μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου τα μαθήματα να είναι ευέλικτα και ευχάριστα, αλλά και να αναδεικνύουν τα χαρίσματα κάθε παιδιού. Οι ημέρες των καλοκαιρινών προγραμμάτων είναι γεμάτες με δραστηριότητες που βοηθούν τους κατασκηνωτές να μάθουν πολύτιμα μαθήματα ζωής, μέσα από βιωματικές εμπειρίες, πρακτικές δραστηριότητες και συνεργασία με τους συνομηλίκους χρησιμοποιώντας την ισπανική γλώσσα σε όλες τις εκφάνσεις της. Η γλώσσα επικοινωνίας είναι αποκλειστικά η Ισπανική και οι γλωσσικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται από ισπανόφωνους εκπαιδευτές με κατάρτιση και εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης.

Τα καλοκαιρινά κατασκηνωτικά προγράμματα γίνονται την περίοδο 8 Ιουλίου – 15 Ιουλίου και απευθύνονται σε παιδιά 12-18 ετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: κολύμβηση, γυμναστική, μαθήματα surf και paddle μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται προγράμματα βιωματικής μάθησης: όπως Εργαστήριο φωτογραφίας, Δημιουργία εφημερίδας, παιχνίδια χωρίς σύνορα κ.α. Πέραν των προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, θα γίνουν και επισκέψεις σε επιλεγμένους χώρους, που συνδέονται με την ιστορία και την σύγχρονη πραγματικότητα της Βαλένθια.

Όσον αφορά στη διατροφή τους, προσφέρεται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτική εκδρομή για ενήλικες στη γενέτειρα της παέγια, τη Βαλένθια 15- 22 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Διαμονή σε μονόκλινα ή δίκλινα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Δύο γεύματα (πρωινό και βραδινό). Μαθήματα ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Δραστηριότητες στην Κεντρική αγορά σε μικρές ομάδες. Δύο Εκδρομές (PEÑÍSCOLA και ALBUFERA). Επίσκεψη στη Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών καθώς και στο μεγαλύτερο Ενυδρείο της Ευρώπης. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στα φυτώρια της περιοχής και στο μαγικό κήπο της Monforte. Συμμετοχή σε παιχνίδια απόδρασης σε ομάδες 6-12 ατόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Maria Barbero στο 6972089868.