ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΚΑΙ
Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

26 από τους πιο διακεκριμένους ξένους και ελληνικούς εκδοτικούς οίκους αποτελούν φέτος την έκθεση Autumn 12 στην Θεσσαλονίκη. Τα σεμινάρια και η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσουν δύο ημέρες, Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 από 10.00 – 18.00 και Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 από 10.00 – 17.00 στο ξενοδοχείο The MET, πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στη σημερινή εποχή κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των καθηγητών, καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν να διαπαιδαγωγήσουν τους μαθητές τους. Σε αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιηθούν 27 σεμινάρια, εργαστήρια και διδακτικές παρουσιάσεις από γνωστούς ομιλητές και επιμορφωτές καθηγητών. Από το εξωτερικό, μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν οι: κ. Jane Revell για να αναλύσει τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) στην τάξη και η κ. Hania Kryszewska για την έμπνευση των παιδιών μέσω της λογοτεχνίας. Επίσης, οι διακεκριμένοι Έλληνες εκδότες, συγγραφείς και εκπαιδευτές καθηγητών θα δώσουν το στίγμα των ημερών μας. Ο κ. Γρίβας θα αναλύσει τις σχέσεις καθηγητών-μαθητών, ο Δρ. Προδρόμου την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μαθητών, ο κ. Shaw την επιλογή συμπληρωματικού διδακτικού υλικού και η κ. Καρ, ο κ. Κούλς και ο κ. Σιούντρης τις επιδόσεις των μαθητών στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Κατά την διάρκεια της εκτενούς έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πιο σύγχρονα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά βιβλία και μέσα διδασκαλίας. Ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν όχι μόνο εκδότες και συγγραφείς αλλά και αντιπροσώπους από φορείς εκπαιδευτικών ταξιδιών, κέντρων επιμόρφωσης καθηγητών καθώς και από εξεταστικά κέντρα.

Στη φετινή έκθεση η IPE για πρώτη φορά θα συνεργαστεί με τον μεγαλύτερο σύλλογο καθηγητών Ιταλικής (inital) για την προώθηση της διδασκαλίας περισσότερων ξένων γλωσσών.

Η είσοδος στην IPE, το μεγαλύτερο γεγονός στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ελεύθερη για καθηγητές ξένων γλωσσών από φροντιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, καθώς και για ακαδημαϊκούς και φοιτητές από τα Τ.Ε.Ι. και πανεπιστήμια.

Λεπτομερές πρόγραμμα βρίσκεται στο www.ip-exhibitions.eu ή διατίθεται δωρεάν στο γραφείο υποδοχής του Ξενοδοχείου The MET, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη.

International Publishers Autumn'12 Exhibitions E-Invitation.pdf