Με αφορμή την παρουσίαση του έργου του «Εκτός Παιδιάς» την Τρίτη, 11 Μαρτίου στο πλαίσιο του 3ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων, ο πολύ γνωστός και στην Ελλάδα ισπανός δραματουργός Σέρτζι Μπελμπέλ (http://www.biblionet.gr/author/1802/Sergi_Belbel  ,  http://www.apiliotis.gr/ArticlesList.aspx?C=269&A=419) θα βρεθεί στην Αθήνα, προσκεκλημένος της Πρεσβείας της Ισπανίας.

Μετά από την παρουσίαση του έργου του στο Ινστιτούτο Θερβάντες, ο Σέρτζι Μπελμπέλ θα συνομιλήσει με το κοινό.

Σημειώνουμε ότι στην Ελλάδα έχουν ανέβει τρία έργα του:

  1. «Μια στιγμή πριν» (σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης)
  2. «Είμαι άσχημη» (σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης) και
  3. «Μετά τη βροχή» (σκηνοθεσία: Έρση Βασιλικιώτη)Σε θεατρικό αναλόγιο έχει παρουσιαστεί και το έργο του «Αίμα» (σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Γεωργοπούλου)

11.03.2014, 18.00

Εκτός παιδιάς (Offside) του Σέρτζι Μπελμπέλ. Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Μπέσυ Μάλφα,Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χρίστος Μπίρος, Θέμης Καρποδίνης, Ισμήνη Κυρίτση.Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ.

Παρουσία του Σέρτζι Μπελμπέλ.

Μια κωμωδία υψηλού κινδύνου για την οικογένεια, το ποδόσφαιρο και την οικονομική κρίση. Ο 82χρονος Ζουζέπ, ζει στο σπίτι του με τον Ρίκυ, τον νοτιοαμερικανό γηροκόμο του. Η κόρη του Ζουζέπ, η Άννα, και ο σύζυγός της Πολ, βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης, της κρίσης που περνάει ο γάμος τους, αλλά και της επιθυμίας τους να στείλουν τη 18χρονη κόρη τους Λίζα για σπουδές στις ΗΠΑ. Καθώς η απειλή για το μέλλον της οικογένειας μεγαλώνει, η Άννα διαπιστώνει σύντομα πως η μόνη λύση για να χρηματοδοτηθούν οι σπουδές της κόρης της είναι να φύγει από τη μέση ο πατέρας της, να μπει σε ένα δημόσιο γηροκομείο, ώστε να εξοικονομήσουν τα χρήματα που στοιχίζει ο οικιακός βοηθός και να κερδίσουν κι άλλα ενοικιάζοντας το σπίτι του. Αυτό όμως είναι πολύ δυσκολότερο απ’ όσο φαίνεται, και όταν πια η απόγνωση κορυφώνεται… όλα είναι πιθανόν να συμβούν!

Περισσότερες λεπτομέρειες για το 3ο Φεστιβάλ Θεατρικών αναλογίων, θα βρείτε εδώ:
http://www.ispania.gr/ekdilwseis/theatro/4877-3o-festival-theatro