« Όχι, δε θα πάω στο μουντιάλ»

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #23904 από alegria_med
«Αυτό το Μουντιάλ θα κοστίσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια (...) Σε μια χώρα όπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν να φάνε και που άλλοι τόσοι πεθαίνουν από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υπάρχει πραγματικά ανάγκη για καινούρια στάδια;» Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube αυτή τη Δευτέρα με τίτλο «Όχι, δε θα πάω στο μουντιάλ», μια νεαρή Βραζιλιάνα, η Carla Dauden, εξηγεί (στα αγγλικά) τους λόγους που την έσπρωξαν, αυτήν και τους συμπολίτες της να κατέβουν στους δρόμους.



«Όλα αυτά τα χρήματα που επενδύονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφήνουν τον κόσμο να πιστεύει ότι αυτό το Κύπελλο και τα επακόλουθά του, θα οδηγήσουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων που θα προέρθει από τα παιχνίδια και τα στάδια θα πάει κατευθείαν στις τσέπες της Fifa, ο λαός δε θα δει ούτε το χρώμα τους. Και τα χρήματα που προέρχονται από τους επενδυτές και από τον τουρισμό, θα πάει σ’ αυτούς που ήδη τα έχουν.» Η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει επίσης το γρήγορο αλλά ταυτόχρονα επιφανειακό ξεπάστρεμα των συμμοριών, «Αυτό δε λύνει το πρόβλημα σε βάθος» και τους διωγμούς που θα δώσουν τη θέση τους στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα μεγάλο γεγονός, αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα σήμερα. (...) Χρειάζεται εργασία, υγεία, τρόφιμα. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα πάρτι.»

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #23905 από alegria_med
Απαντήθηκε από alegria_med στο θέμα « Όχι, δε θα πάω στο μουντιάλ»
Το Σάββατο 22/06/2013 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές στη Βραζιλία, ενάντια στη διαφθορά και την αστυνομική καταστολή, στις 11 το πρωί στο σταθμό Μοναστηράκι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.111 δευτερόλεπτα