Δίγλωσσα παιδιά

Περισσότερα
4 Χρόνια 7 Μήνες πριν #26341 από dimitra_chalkida
Δίγλωσσα παιδιά δημιουργήθηκε από dimitra_chalkida
Γεια σας,
Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα, που δεν είναι Ισπανός όμως κατέχει πολύ καλά την ισπανική γλώσσα, που να έχει προσπαθήσει να κάνει τα παιδιά του δίγλωσσα μιλώντας τους στα ισπανικά.
Ποια είναι η εμπειρία σας, είναι εφικτό;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 6 Μήνες πριν #26347 από glas
Απαντήθηκε από glas στο θέμα Δίγλωσσα παιδιά
Καλησπέρα Δήμητρα,
Θίγεις ένα ζήτημα πολύ ιδιαίτερο και απαιτητικό. Θα σου μιλήσω με βάση την εμπειρία μου και μόνο.
Είμαι δίγλωσσος (μητέρα από Ισπανία και πατέρας από Ελλάδα). Η μητέρα μου μιλούσε την ισπανική γλώσσα (αποκλειστικά και μόνο) από τη γέννηση μου και το ίδιο κάνω και 'γω στην κόρη μου που είναι δέκα ετών. Τα μιλάω και τα γράφω άπταιστα. Μόνο αν μιλάς συνέχεια σ' ένα παιδί Ισπανικά, ασχέτως αν για μεγάλο διάστημα σου απαντάει στα Ελληνικά, μπορεί και χρόνια να κρατήσει αυτό, θα δεις απτό αποτέλεσμα. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι η γνώση του ομιλούντος την Ισπανική γλώσσα, είναι πολύ καλή και σε επίπεδο γραμματικής. Το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι κατά πόσο το άτομο που κατέχει την ισπανική γλώσσα μπορεί να κάνει το παιδί του να αγαπήσει αυτή τη γλώσσα. Από τη μία όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν το χάρισμα του "δασκάλου" και από την άλλη είναι πολύ πιο επίπονο να "στρωθεί" να διαβάσει ένα παιδί με το γονέα του από ότι με κάποιον τρίτο.
Σκέψου ότι εγώ μιλάω στη κόρη μου αποκλειστικά ισπανικά (από όταν γεννήθηκε) και διαβάζουμε σχεδόν κάθε μέρα περίπου 45 λεπτά (με κανόνες, ασκήσεις μετάφρασης κλπ.) και τις πιο πολλές φορές μου απαντάει στα Ελληνικά, παρ' ότι τα καταλαβαίνει όλα και βέβαια διαβάζει κείμενα, βλέπει ισπανικά παιδικά, βιντεάκια στο youtube κλπ. Κάποιες φορές την πιάνει και μου μιλάει στα ισπανικά. Και 'γω όμως το ίδιο έκανα στη μητέρα μου. Κάποια στιγμή, θα ωριμάσει, όπως ωρίμασα και 'γω. Θέλει υπομονή και επιμονή.
Ελπίζω να βοήθησα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.108 δευτερόλεπτα