NIE

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #25816 από ri.ana
NIE δημιουργήθηκε από ri.ana
Καλησπέρα!

Υπάρχει κάποιος που έκανε πρόσφατα τη διαδιακασία για την έκδοση του NIE, Número de Identidad de Extranjero?
Είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα, βρήκα κάποιες συζητήσεις σχετικά με αυτό στο φόρουμ σας, αλλά είναι αρκετά παλιότερες και θα ήθελα να μάθω αν κάποιος έχει πιο φρέσκες πληροφορίες!

Μόλις τελείωσα τη σχολή μου στην Ελλαδα και ήρθα να μείνω στη Μαδρίτη επ αόριστον! Δεν έχω δουλειά ακόμη, αλλά έχω σπίτι, συγκατοικώ με ισπανούς φίλους. Αυτό το διευκρυνίζω γιατί σημαίνει ότι έχω διεύθυνση κατοικίας στην Ισπανία αλλά δεν έχω εργοδότη, σε περίπτωση που τα ζητάνε για το ΝΙΕ.

Λοιπόν, καταρχάς το φλέγον ζήτημα είναι αν εκτός από διαβατήριο, χρειάζονται κι άλλα δικαιολογητικά. Στο ministerio de interiores λέει ότι χρειάζονται τα εξής:
-Impreso-solicitud normalizado (EX-15), debidamente cumplimentado y firmado por el extranjero.
-Original y copia del pasaporte completo, o documento de identidad, o título de viaje o cédula de inscripción en vigor.
-Comunicación de las causas económicas, profesionales o sociales que justifican la solicitud.
Αυτό το τελευταίο πώς το δηλώνω? Σε τι έγγραφο?

Επίσης λέει παρακάτω ότι χρειάζεται και κάποιο αποδεικτικό ιατρικής ασφάλισης, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν πρόκειται για εργαζόμενο (προς το παρόν!) ή φοιτητη, δηλαδή στη δική μου περίπτωση (??). Ισχύει? Η ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης αρκεί? Βιβλιάριο ΙΚΑ?!!!

Και τέλος θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να κάνω την αίτηση στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς μου ή αν πρέπει να πάω οπωσδήποτε στην comisaría general de extranjería. (Οι oficinas de extranjería δεν ήταν πολύ εξυπηρετικές στο τηλέφωνο, θα προτιμούσα να μην πάω εκεί...)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε!
Last edit: 8 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ri.ana.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #25837 από Nina2
Απαντήθηκε από Nina2 στο θέμα NIE
Εγώ προσπαθώ καιρό να το βγαλω και τα κατάφερα εχτες! Είναι δύσκολο να σου το δώσουν εάν δεν έχεις δουλειά ή έστω precontrato. Εμένα εκτός από ασφάλεια μου ζήτησαν επίσης το χαρτί για empadronamiento και να αποδείξω ότι σε διάστημα ενός χρόνου έχουν περάσει από το λογαριασμό μου 5.000 ευρω ή ότι έχω αυτό το ποσό στην τράπεζα αυτή τη στιγμή. Las causas que justifican la solicitud τις δηλώνει στην αίτηση. Κάθε causa έχει διαφορετική αίτηση. Αυτίo μη σε απασχoει, θα στο δώσουν στο τμήμα. Δεν μπορείς να πας σε οποιοδήποτε τμήμα. Πρέπει να είναι de extranjería. Ελπίζω να βοήθησα. Στη θέση σου θα άρχιζα από το empadronamiento. Γίνεται στο δημαρχείο. Θα χρειαστείς ταυτότητα και το συμβόλαιο του σπιτιού που μένεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.104 δευτερόλεπτα