AltΕίναι μόλις 26 χρονών, αλλά η φωνή της παραπέμπει σε ντίβα του τάνγκο από τον προηγούμενο αιώνα. Η Francis Andreu από την Ουρουγουάη κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες τον πρώτο της δίσκο, κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο της διαδρομής της στα βήματα του είδους που έχει κατακτήσει την υφήλιο, αφήνοντας παράλληλα μεγάλες προσδοκίες στους λάτρεις του είδους για μια λαμπρή καριέρα.

Η πρώτη συνάντηση της Francis με το πεπρωμένο που της έπλασαν οι μούσες του tango έγινε πριν από 10 χρόνια περίπου. Η Adriana Varela από την Αργεντινή τραγουδούσε tangos στο café "El Ciudadano", στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης. Η 16χρονη τότε Φρανσίς σιγοτραγουδούσε τους αγαπημένους της στίχους και αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον του μάνατζερ της Varela, Horacio Pessagno. Λίγους μήνες μετά ήταν η Francis που θα παρουσίαζε το δικό της πρόγραμμα στην ίδια σκηνή του Μοντεβιδέο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε να περιοδεύει στην Χιλή παρέα με τον Μαέστρο Alberto Magnone και σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε ήδη τραγουδήσει σε αρκετές από την σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Χιλής της Ουρουγουάης και της Αργεντινής, εκπροσωπώντας μάλιστα την χώρα της στο φεστιβάλ / αφιέρωμα στον Horacio Ferrer, "Uruguay en Santiago Montevideo Invita", που έλαβε χώρα στην Μπουένος Άιρες.

Alt

Το 2004 παρέλαβε το βραβείο "Iris", από την εφημερίδα El País του Μοντεβιδέο, ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνης και το 2007, με την συμπλήρωση των 90 χρόνων από την δημιουργία του "La Cumparsita", ήταν η γυναικεία φωνή που συμμετείχε στην συναυλία / αφιέρωμα που πραγματοποίησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μοντεβίδεο.

Τόσο στις εμφανίσεις της επί σκηνής, όσο και στην πρώτη της δισκογραφική δουλειά, που φέρει σαν τίτλο το όνομα της, τραγουδάει με την συνοδεία μιας κιθάρας και η αλήθεια είναι ότι οι φωνητικές της ικανότητες και το ερμηνευτικό της ταλέντο δεν χρειάζονται περισσότερα στολίδια για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού ακροατή. Στον δίσκο της, που επενδύεται μουσικά με την κιθάρα του Guzmán Mendaro, δίνει νέο αέρα σε 12 κλασσικά τάγκος και ερμηνεύει επίσης ένα τραγούδι που γράφτηκε για αυτήν, το "Encarala" (που θα ακούσετε παρακάτω), σε στίχους του Raúl "Tinta Brava" Castro και μουσική του Guzmán Mendaro.

Francis Andreu - "Encarala"


Ιστοσελίδα: www.francistango.com
Myspace: http://www.myspace.com/francistango