AltΗ είδηση ότι οι μεξικανοί Maná κυκλοφόρησαν νέο δίσκο αφήνει προσδοκίες για κάτι καλό. Τα δελτία του ισπανόφωνου τύπου διθυραμβικά, οι ίδιοι έκαναν γνωστό ότι η επιθυμία τους για αυτή τη δουλειά ήταν να επιστρέψουν στην φρεσκάδα των πρώτων άλμπουμ τους. Το μπιλμπορντ κλείνει το μάτι στους λάτρεις του ροκ αναφέροντας ότι ο πρώτο sencillo "Mi Verdad" - στο οποίο συνεργάζονται με την Shakira - μπορεί να είναι αρκετά μελωδικό, αλλά αποτελεί έναν δούρειο ίππο για έναν δίσκο καθαρά ροκ με αρκετές εκπλήξεις."

Maná Ft. Shakira - "Mi Verdad"  



To "Cama Incendiada" (φλεγόμενο κρεβάτι) είναι ο ένατος κατά σειρά δίσκος της μπάντας από την Γουαδαλαχάρα και αυτός που τους χάρισε το 6ο τους Γκράμι Λατίνο με το βραβείο για το καλύτερο Ποπ/Ροκ άλμπουμ της χρονιάς (2015). Κοντεύουν τριάντα χρόνια από τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα, αλλά η επιθυμία τους για κάτι φρέσκο δεν φαίνεται να πραγματοποιείται. Στο ομότιτλο με τον δίσκο τραγούδι οι εμβόλιμοι αγγλικοί στίχοι θυμίζουν την αδυναμία κάποιου μπρούκλη να εκφραστεί σωστά στην μητρική του γλώσσα, ενώ μάταια περιμένει κανείς να ακούσει το γνήσιο ροκ που υπόσχεται το μπιλμπορντ.


Maná - "Ironía"


Στο ίδιο χαμηλό τέμπο με το "Mi Verdad" κυμαίνεται και το δεύτερο σενθίγιο του άλμπουμ '"Ironía", πιο κοντά στους γνώριμους ήχους της μπάντας είναι τα "La telaraña", "Adicto a tu amor" & "Peligroso", βάζουν περισσότερο ρεύμα στο "Electrizado" και προσθέτουν έναν αέρα καραϊβικής στα "Suavecito" & "La prisión". Το άλμπουμ συμπληρώνει το "Somos más americanos", το πιο μεχικάνο απ' όλα τα τραγούδια και ίσως το πιο ευχάριστο.

Maná - "La Prisión"


Μπορεί οι λάτρεις του ροκ να μην ικανοποιηθούν μ' αυτόν τον δίσκο, αρκετά τραγούδια του όμως προσφέρονται για μουσική επένδυση των beach bars, υπό την συνοδεία μοχίτος και άμμου που μπλέκεται στα δάχτυλα των ποδιών και σε κάνει να χαμογελάς αμήχανα ενώ άσκοπα περιμένεις να σε δροσίσει κάποιο ξέμπαρκο αεράκι.

Ακούστε το άλμπουμ στο spotify: