Ένα πρωτότυπο πίντσο για τον μπουφέ σας.
Μελιτζάνα με αποξηραμένες ντομάτες και αντζούγιες
- Λεπτομέρειες
- Vicky Rouska
Εκτέλεση:
Βάλε τις αποξηραμένες ντομάτες σε ένα μπολ, κάλυψέ τες με νερό και άφησέ τες να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Αφαίρεσε το νερό, στράγγιξέ τες και βάλ’ τες σε άλλο μπολ καλυμμένες με λάδι. Μπορείς να τις διατηρήσεις έτσι για μέρες.
Κόψε τη μελιτζάνα σε ροδέλες. Αλατοπιπέρωσέ τες και τηγάνισέ τες σε απαλή φωτιά και από τις δυο πλευρές σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Βγάλ’ τες και στράγγιξέ τες σε ένα πιάτο όπου έχεις τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για να σερβίρεις, τοποθέτησε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού μια ροδέλα μελιτζάνας, δυο ντομάτες και δυο αντζούγιες.
Berenjena con tomates deshidratados y anchoas
Elaboración:
Pon los tomates deshidratados en un bol, cúbrelos con agua y déjalos a remojo durante 30 minutos. Retírales el agua, escúrrelos y ponlos en otro bol cubiertos de aceite. Puedes mantenerlos así durante días.
Corta la berenjena en rodajas. Salpimiéntalas y fríelas a fuego suave por los dos lados en una sartén con un poco de aceite. Retíralas y escúrrelas sobre un plato forrado con papel absorbente de cocina.
Para servir, pon sobre cada rebanada de pan una rodaja de berenjena, un par de tomates y un par de anchoas.