Ευρετήριο Άρθρου

Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω τη συνέντευξη του ισπανικού συγκροτήματος Los Aslandticos στο hit-channel.com.

H συνέντευξη των Los Aslandticos στο Hit Channel ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από τις πρώτες μέρες της δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας. Έτσι επικοινωνήσαμε με το συγκρότημα από την Cordoba, μιλώντας για όλα αυτά που δικαιολογούν την συμπάθεια των Ελλήνων προς την Ισπανία, τα αμέτρητα ταξίδια που γίνονται κάθε χρόνο από την χώρα μας προς τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου αλλά και το ότι όλο και περισσότεροι μαθαίνουν την ισπανική γλώσσα. Οι Los Aslandticos μας μίλησαν για όλα αυτά που χαρακτηρίζουν το μαγευτικό άρωμα της πατρίδας τους και μας μίλησαν ακόμα για το πώς κατάφεραν ξεκινώντας από μουσικοί του δρόμου, να αναρριχηθούν τόσο ψηλά ώστε οι συναλίες τους να περάσουν τα σύνορα της Ισπανίας αλλά σύντομα και της Ευρώπης. Ας δούμε λοιπόν την αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη των Ισπανών.

Πώς ξεκίνησε η δημιουργία του γκρούπ;

Η ιδέα της δημιουργίας των Los Aslandticos, γεννήθηκε δουλεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας τραγούδια στον ελεύθερο χρόνο μας, από χόμπυ. Αφού παίζουμε αρκετά στον δρόμο, καθιστοί στα πάρκα, ψάχνουμε ένα μέρος για να κάνουμε πρόβες και μετά, λίγο ή πολύ στα σοβαρά μας πρότειναν την πρώτη μας συναυλία. Το αποτέλεσμα από αυτή τη συναυλία ήταν αρκετά ενθαρρυντικό και ο κόσμος μας υποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και θα τους ευχαριστούμε για πάντα. Από τότε πιστέψαμε ότι έχουμε δυνατότητες αλλά θα έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά. Και αυτό κάναμε.

Γιατί δώσατε το όνομα Los Aslandticos;

Το όνομα των Los Aslandticos είναι το όνομα που μας έδωσε ο κόσμος, γιατί αρχικά, πρίν βρούμε ένα μέρος όπου θα κάνουμε τις πρόβες, συναντιόμασταν κοντά σε ένα εργοστάσιο τσιμέντων που ονομαζόνταν Asland, σε μια βιομηχανική περιοχή. Δεν ενοχλούσαμε κανένα και κανένας δεν μας ενοχλούσε, έτσι περνούσαμε ατέλειωτες ώρες εκεί, τραγουδώντας, πίνοντας… σχεδόν ζούσαμε εκεί. Είμασταν γνωστοί ως “οι του Asland”, οι Aslandticos!

Πρώτος δίσκος "El mundo está fatal de los nervios" (Ο κόσμος είναι άσχημος από τα νεύρα). Ποιος κάνει έτσι τα νεύρα μας;

altΗ φάση του ότι ο κόσμος είναι άσχημος από τα νεύρα είναι αυτή που πρέπει να φωνάξεις δυνατά, αυτή κατά την οποία υψώνεις τη σημαία για πολλούς λόγους, σχέδον χωρίς να δίνεις λογαριασμό, αισθανόμαστε την ανάγκη να το εκφράσουμε. Ο κόσμος συνεχίζει να είναι απαίσιος από τα νεύρα λόγω φιλαργυριών και απανθρωπιάς. Είναι θρήνος όταν ο άνθρωπος γίνεται λύκος προς τον άνθρωπο, το κάκιστο δεν βελτιώνεται.

Το συγκρότημα σας χαρακτηρίζεται από ένα πλούτο μουσικών οργάνων και περιλαμβάνει πολλά είδη μουσικής. Πώς καταφέρνετε να τα συνδυάζετε όλα με επιτυχία;

Είμαστε παθιασμένοι με τη μουσική και μας αρέσουν πολλά και διαφορετικά στυλ. Πάντα αναζητούμε νέους ήχους και δεν λιμνάζουμε σε κανένα. Προσπαθούμε αυτό που κάνουμε να είναι φρέσκο και ελεύθερο και για αυτό και μας βγαίνει κάτι fusion σε αυτό που ονομάζουμε fullería. Παίζουμε διάφορα είδη με τον δικό μας τρόπο και τα συνδυάζουμε με τη δική μας προσωπικότητα. Προσπαθούμε ώστε η μουσική μας να είναι αυτή που αγαπάμε και όχι το αντίθετο.

Νέος δίσκος “Mi Primer Dia” (Η πρώτη μου μέρα)! Τι καινούριο μας παρουσιάζετε σε αυτό τον δίσκο;

Κυρίως νομίζω ότι μεταφέρουμε μια νέα ενέργεια. Θα λέγαμε ότι βάλαμε το πετραδάκι μας για να υπερνικήσουμε κάποιες τόσο δύσκολες στιγμές όπως αυτές. Ένα βάλσαμο ενάντια στην καθημερινή απάθεια. Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι έχουμε ανοιχτεί μουσικά σε νέους ήχους και έχουμε αφήσει τη μουσική μας μακριά από πατρόν με τα οποία είμαστε εξοικειωμένοι να δουλεύουμε, τυπικά της mestizaje ή της fusion. Σε αυτό τον δίσκο έχουμε προσπαθήσει να ανακαλυφθούμε ξανά μέσα σε αυτό τον ήχο.

(σ.σ.: Mestizaje ονομάζεται η παραδοσιακή μουσική των Μεξικάνων που δανείζεται στοιχεία τόσο από το Μεξικό αλλά και την Ισπανία και την Αφρική)

Πώς μπορούμε κάθε μέρα να τη νιώθουμε σαν να είναι η πρώτη;

Νομίζουμε ότι το σημαντικό είναι να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και όχι αυτό που κάνουμε καθημερινά.

Μπορούμε έτσι να ζήσουμε καλύτερα; Τι κερδίζουμε με την πρώτη μας μέρα;

Είναι ο τρόπος μας να αλλάξουμε τον κόσμο από τους εαυτούς μας και να απλοποιήσουμε τα επιχειρήματα που υπάρχουν γύρω μας τα οποία θα μας οδηγήσουν ώστε όλες τις μέρες να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι με θετική ενέργεια. Θα μας άρεσε αυτή η συμπεριφορά να εξαπλωθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, από στόμα σε στόμα, όπως εξαπλώνεται ένας ιός, αλλά σε αυτή την περίπτωση δημιουργώντας κάτι θετικό για την υγεία της κοινωνίας.

Πώς βλέπετε τη σημερινή κατάσταση; Πρώτα η Ελλάδα, μετά η Ισπανία. Τελικά ποιοι είναι όλοι αυτοί που δημιουργούν ένα άσχημο κλίμα από χώρα σε χώρα;

Αυτά τα πράγματα πηγαίνουν κυκλικά. Θυμάμαι όταν είμασταν μικροί, είχαμε κι εμείς κρίση, εδώ στην Ισπανία. Η οικονομική κρίση σίγουρα θα λυθεί με ένα σύνολο ιδεών.

Μιλήστε μας λίγο για την πόλη σας, την Córdoba!

Η Cordoba είναι ένα καταπληκτικό μέρος να ζείς. Είναι μια ήσυχη πόλη, παρόλα αυτά πολύ ενεργή πολιτισμικά. Για αυτό επιδιώκουμε να είμαστε η Πολιτισμική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016.

Η μουσική σας είναι όπως η Ανδαλουσία; Ένας συνδυασμός πολιτισμών, ομορφιάς και ωραίου κόσμου;

Ευχαριστούμε που το είπες! Θα ακουγόταν άσχημο αν το λέγαμε εμείς! (Γέλια)

Περί τίνος πρόκειται η Ανδαλουσία; (Τραγούδι από τον πρώτο δίσκο, Que trata de Andalucia)

Σε αυτό το τραγούδι θέλαμε να αποδώσουμε ένα μικρό φόρο τιμής σε ένα ξεχωριστό φαινόμενο που ξεπρόβαλε ανάμεσα στους νέους της γενιάς μας. Μία σύνδεση στον τρόπου που κατανοούμε τη ζωή, στον δρόμο, με τους φίλους…

Είναι δύσκολο να γράψεις ένα τραγούδι για μια ταινία; (Τραγούδι: La vida pasa de momento, για την ισπανική μουσική κομεντί, ¿Porque se frotan las patitas?)alt

Eίναι ένας άλλος τρόπος σύνθεσης: Εστιάζεις περισσότερο στα να ξετυλίξεις μια ιστορία που είναι ήδη οριοθετημένη και πρέπει να βγάλεις συναισθήματα, με τη μουσική να χωρίζει ιδέες που είναι παρουσιάζονται σε μια περίληψη. Το δύσκολο είναι το μουσικό θέμα να παραμένει στο ύψος της ταινίας.

Η ζωή περνάει στη στιγμή; (La vida pasa de momento).


Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουμε αυτή την ιδέα παρούσα την ώρα που αφιερώνουμε το χρόνο μας σε πράγματα που μας ενδιαφέρουν και μας κάνουν ευτυχισμένους. Είναι κάτι προφανές αλλά το οποίο κοστίζει κοστίζει ακριβά, να το μην ξεχνάμε σε πολλές περιπτώσεις στην καθημερινή ζωή.

Πότε θα σας δούμε στην Ελλάδα;

Ελπίζουμε πολύ σύντομα!

Περισσότερα για τους Los Aslandticos θα βρείτε στις ιστοσελίδες: Επίσημη Ιστοσελίδα, facebook official page

Video clips:

Πηγή: hit-channel.com