Ευρετήριο Άρθρου

Για 4 άτομα

Υλικά:
300 γρ. φακές
1 τσορίθο (γλυκό ή πικάντικο, ανάλογα με το γούστο)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα
1 μικρό ποτήρι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης

Αυτή είναι μια παραδοσιακή ισπανική συνταγή, εύκολη στην εκτέλεση, νόστιμη αλλά και θρεπτική συγχρόνως. Πρώτα, διαλέγουμε τις φακές, που όσο πιο μικρές, τόσο λιγότερο χρόνο θέλουν για να βράσουν.

Βάζουμε τις φακές σε νερό για μια ώρα. Κόβουμε το τσορίθο σε ροδέλες και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, ρίχνουμε το τσορίθο και το κρεμμύδι, και τα σοτάρουμε.

Όταν ροδίσει σχεδόν το κρεμμύδι προσθέτουμε τα σκόρδα και 5 ποτήρια νερό ή 6 αν μας αρέσουν πιο αραιές. Προσθέτουμε τις φακές και μια πρέζα αλάτι, μαζί με το τριμμένο καρότο και το φύλλο δάφνης.

Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό σε μέτρια φωτιά (αν το βάλουμε σε υψηλή φωτιά θα σπάσουν οι φακές) και όταν δούμε ότι αρχίζει να βράζει το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Χρειάζονται γύρω στα 50 λεπτά για να γίνουν, αλλά το καλύτερο είναι να δοκιμάσετε καμία με μια ξύλινη κουτάλα και να διαπιστώσετε την υφή τους, πρέπει να έχουν μαλακώσει.

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα, γιατί κατά τη γνώμη μου έχει γεύση Ισπανίας, σπιτιού και είναι εύπεπτο. Μπορείτε να προσθέσετε μια χούφτα ρύζι στο νερό όπου βράζουν οι φακές για να διευκολύνετε την απορρόφηση του ασβεστίου.

Καλή όρεξη!